Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Müzik tercihim yüzünden işten atılmam

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Müzik tercihim yüzünden işten atılmam

Daha öncede bu formda yazmıştım.kılık kıyafet yüzünden işimi yapamadığım,ve işsiz olduğum...okuyanlar bilir beni
    1 hafta önceydi, telefon rehberimin derinliklerinde kaybolmuş bir isim bir anda aradı beni..selam dedi...hoş beş konuştuk..ümraniye de
    bir pastahane cafe tarzı bir yer açmışlar,sende gelirmisin,kasada veya yönetimde adam eksik dedi..neyse gideyim dedim..
    orta halla bir yer.beğendim.ok dedim.başladık.1 hafta oldu sabah akşam gidip geliyoruz,neyse konuya girelim..
    her cafede arkada fon müziği çalar,bizimkisindede bizim arkadaşın flash diski dönüyor.anlıyacağınız..hey baby,çalkala baby çıstak,custak popüler şeyler..bir kaç gün pek dikkatimi çekmedi müzik ama bir kaç gun sonra olmaz dedim.müzik işini ele alıyorum dedim.arkadaş tamam dedi..neyse eve geldim.flas diske Allah ne verdiyse,punk,rock,metal,hard yükledim.. neyse diğer gün oldu saat 11.00 gibi taktım flashdiski
    direk fight fire with fire, walk,symphony of destruction,for whom the bell tolls dayamaya başladım..ilk başlarda bir tepki gelmedi..bende tamamdır dedim.işe konsantre olma zamanı derken,yaşlı bir amca bize doğru geldi..evladım şu müziği kapatın veya başka bir şey koyun,eşim rahatsız oluyor dedi..bende zaten seni bekliyordum dedim içimden..yok dedim amca burda su an ben bakıyorum müzik işine kusura bakmayın dedim..adamda eşine çıkıyoruz dedi..gittiler..onların çıktığını gören diğer bir müşeride,oda kalktı...evet artık banada burdan yol görünüyor dedim içimden.düşünürken bizim arkadaşın babasıda ya kardeşim,bu nasıl bi müzik yav,kusura bakma ama bok gibi dedi..
    başım önde flash diskimi aldım,bir şey demeden çıktım..bizim arkadaş arkadan koştu..ya alınma ya falan dedi..cevap vermedim..evimin yolunu tuttum..
    şimdi diğeceğim şu : malesef metal rock punk tarzı dinleyen arkadaşlar şunu bilinki bu müzik sadece bize iyi geliyor..bakmayın ben hertürlü müzik dinlerim diyenler bu tür müzikle karşılaşınca yüzleri ortaya çıkıyor.
    ama malesef ben gittiğim yerlerin % 99 unda istemediğim müzikle karşılaşıyorum ama bir şey diyemiyorum..çünkü o popüler,biz yeraltı
    evet müzik tercihim yüzündende çalışamıyorum...sırada ne var? bekliyorum yalnız tek

dostum müziği sadece eğlenmek amaçlı gören ve dinleyen insanlardan ne bekleyebilirsinki? kop kop çu diyorum ben onlara.ancak eller havaya yapmaktan anlarlar.hiç bir değerleride yok o şekilde baktıkları sürece.salla gitsin.seni asla anlayamazlar.onlar popüler olana baksın biz olmayana.biz herkesin dinlemediğini dinleyerek sürü den ayrı psikoloji yaşıyoruz

Yorum

Toplum sorununa değinmek istemem ama yinede değineceğim/değinmeliyim . Ülkenin en büyük problemi bu işte . DÜ-ŞÜN-MÜ-YO-RUZ . Bilgisayar başında yapılan müziklere boktan demeyen mahluklar insanların aylarca uğraşıp , uykusuz kalarak yaptıkları müziklere boktan diyorlar . Neden ? Çünkü düşünmüyorlar . Ne kadar ezberci bir toplum olduk . HAYRET!

Yorum

pastanede symphony of destruction vs. çalması bence de rahatsız edici. ayrıca sonuçta dinleyici için önemli olan üstüne harcanan emek değil (zaten belli eder). ama kimseye gidip de buna daha çok emek harcanıyor o zaman justin bieber değil metallica dinliyceksin denmez. çünkü rock ve metal hala çok uç şeyler. ama ne bileyim, bi nothing else matters çalsa, bi dont cry çalsa fena olmaz, ben şahit oldum bu tip slow başlayan ve slow giden parçalar kimsecikleri rahatsız etmiyor.

Yorum

öncelikle geçmiş olsun.malesef bizim insanımızın müzik kültürü hala gelişmemiş.bi gitar sesi duysalar rockçı satanist tipler akıllarına geliyor.ha şunuda söyleyim bende metal hard heavy müzik pek sevmem açıkcası.blues veya alternatif rock müzikler insanların dikkatini daha çok çeker ve dinlendirir.insanları alır başka yerlere götürür.aslında herşey kültürde başlayıp kültürde biter.

Yorum

mrtcntn haklı . Guns n roses parçaları deneseydin keşke

Yorum

Demagoji yapıyorsun bence. Diğer konularını okumadım ama bu konuda kimse seni müzik tercihin yüzünden işten atmamış. Hatta yazdığın kadarıyla sen ayrılmışsın işten.
              Müzik tercihin yüzünden işten atılman demek sen metal müzik dinliyorsun diye atılman demektir. Ama sen metal müzik "dayattığın" için işten ayrılmışsın. Dükkan senin olsa istersen Cradle of Filth çal sabah akşam. Çünkü bu senin müşteriye karşı takındığın tavırdır. Ama sen orada çalışan biri olarak pastaneyi temsil edersen işveren de sana sorar ne yapıyorsun diye. Kimse böyle hiç yoktan bir sebepten müşteri kaybetmek istemez. Zaten müşteri kitleniniz de rockçı tayfa değil. Boşuna alıınganlık yapmışsın bence.
              Kendini düşün. Sürekli arabesk çalan bir yerde oturur muydun?

Yorum

Bence sorun biraz kendinde. Bu noktada ozzyfive' a katılıyorum. Dayatma olayı var burada biraz. Bir de mekandan mekana değişik tipler geliyor. Pastenelere gelen tipler de GENELLİKLE pop vs. dinleyen kitledir.

Yorum

ozzyfive isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Demagoji yapıyorsun bence. Diğer konularını okumadım ama bu konuda kimse seni müzik tercihin yüzünden işten atmamış. Hatta yazdığın kadarıyla sen ayrılmışsın işten.
                  Müzik tercihin yüzünden işten atılman demek sen metal müzik dinliyorsun diye atılman demektir. Ama sen metal müzik "dayattığın" için işten ayrılmışsın. Dükkan senin olsa istersen Cradle of Filth çal sabah akşam. Çünkü bu senin müşteriye karşı takındığın tavırdır. Ama sen orada çalışan biri olarak pastaneyi temsil edersen işveren de sana sorar ne yapıyorsun diye. Kimse böyle hiç yoktan bir sebepten müşteri kaybetmek istemez. Zaten müşteri kitleniniz de rockçı tayfa değil. Boşuna alıınganlık yapmışsın bence.
                  Kendini düşün. Sürekli arabesk çalan bir yerde oturur muydun?
                  Sürekli arabesk çalan yerdede zaman zaman otururum.ömür boyu o yerde duracak değilim.ayrıca müşteri kaybı diyorsun,rock yüzünden müşteri kaybediliyor.diyorsun peki bu kadar önemlimi müzik,ben gittiğim bir yerde fonda çalan müzik yüzünden rahatsız olduğumu hatırlamıyorum.uygar insanlıkta budur..
                  sanırım punk dinliyorsun.mesala işyerinde 15 dk.çal bakalım.. illaki taksim istiklalde tüneldeki barlarda yaşayacak değilimya..sonuçta istenmediğim yerde durmadım.

Yorum

Lawyer* isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    Bence sorun biraz kendinde. Bu noktada ozzyfive' a katılıyorum. Dayatma olayı var burada biraz. Bir de mekandan mekana değişik tipler geliyor. Pastenelere gelen tipler de GENELLİKLE pop vs. dinleyen kitledir.
                    rock dinleyenler pastahane ve ya cafeye gitmiyormu? hani müzik evrenseldi? günde binlerce anti rock sesler dayatılıyor.ama insanlar 5 dk.rock a dayanamıyor.sonuçta ben dayatmacı oluyorum..

Yorum

mrtcntn isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      pastanede symphony of destruction vs. çalması bence de rahatsız edici. ayrıca sonuçta dinleyici için önemli olan üstüne harcanan emek değil (zaten belli eder). ama kimseye gidip de buna daha çok emek harcanıyor o zaman justin bieber değil metallica dinliyceksin denmez. çünkü rock ve metal hala çok uç şeyler. ama ne bileyim, bi nothing else matters çalsa, bi dont cry çalsa fena olmaz, ben şahit oldum bu tip slow başlayan ve slow giden parçalar kimsecikleri rahatsız etmiyor.
                      Pop dinleyicisi rahatsız olacak diyemi konum belirliyecem. gündüzler işte çakkıdı baby,akşam işten dönerken kulaklıkta hell yeah baby adamı değilim.senin dediğin popüler kültür şu rahatsız olacak bu rahatsız olacak diye bir kaygıları yor.

Yorum

ykslknk isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        Pop dinleyicisi rahatsız olacak diyemi konum belirliyecem. gündüzler işte çakkıdı baby,akşam işten dönerken kulaklıkta hell yeah baby adamı değilim.senin dediğin popüler kültür şu rahatsız olacak bu rahatsız olacak diye bir kaygıları yor.
                        pastanenin çalışanı olarak -kabul et ya da etme- müşterinin isteğini yerine getirmek zorundaydın. kimseye kendi müziğini dayatmaya hakkın yok. ha, eğer hoşlanmıyorlarsa, sen de bütün gün çakkıdı baby dinlemeye dayanamayacak biriysen işten ayrılmakta sonuna kadar haklısın ben de olsam aynını yapardım. işveren de müşterinin isteğini yerine getirmiyorsun diye seni işten çıkarmakta haklı olurdu.
                        Son güncelleyen mrtcntn; 11-03-2012, 20:40.

Yorum

Sürekli arabesk çalan yerdede zaman zaman otururum.ömür boyu o yerde duracak değilim.ayrıca müşteri kaybı diyorsun,rock yüzünden müşteri kaybediliyor.diyorsun peki bu kadar önemlimi müzik,ben gittiğim bir yerde fonda çalan müzik yüzünden rahatsız olduğumu hatırlamıyorum.uygar insanlıkta budur..
                          sanırım punk dinliyorsun.mesala işyerinde 15 dk.çal bakalım.. illaki taksim istiklalde tüneldeki barlarda yaşayacak değilimya..sonuçta istenmediğim yerde durmadım.
                          Abi iş yerinde niye punk çalayım ki? Sorun burada başlıyor. Punk dinleyeceksem ve etraftakiler rahatsız oluyorsa kulaklık kullanırım.
                          Fonda çalan çıstak müziğinden ben rahatsız oluyorum bazen. Senin de olduğunu düşünmüştüm.
                          Br de durumun uygarlıkla alakası yok. Amca senden müzikle ilgili bir istekte bulunmuş.(adamın üslubunu bilmiyorum. İnsancıl olduğunu varsayıyorum.) Sen de reddetmişsin haklı olarak. Amca da orada bulunmaktan sıkıldığı için gitmiş. Muhtemelen diğer müşteriler de müzikten veya tutumundan rahatsız oldu ve onlar da gittiler. Müşteri kaybeden pastane sahibi de muhtemelen oğlunun arkadaşı olmanın verdiği rahatlıkla ne düşünüyorsa söylemiş. Bunlar çok normal şeyler gibi geliyor bana.
                          Popüler kültürün kölesi olmak istemiyorsan çok güçlü olman lazım. Şu an bu güce sahip değilsin. Eğer yukarıda dediğim gibi kendi işini kurmuş olsaydın popüler kültürü sallamazdın. Kafana göre takılırdın. Ama hesap vermen gereken işler yaptığın zaman iki kere düşünmek zorundasın.

Yorum

rock dinleyenler pastahane ve ya cafeye gitmiyormu? hani müzik evrenseldi? günde binlerce anti rock sesler dayatılıyor.ama insanlar 5 dk.rock a dayanamıyor.sonuçta ben dayatmacı oluyorum..
                            Yanlış anlaşılmayayım diye KOCA KOCA "GENELLİKLE" yazdım ama yine de anlaşılamamışım. Bu tip yerlerde çoğunluk ve müşterinin potansiyeline göre iş yapmak zorundasın. Yanlış anlamayın ben de metal dinliyorum .

Yorum

Ben mevzuda bir sorun bulamasam da her zaman tepkimi belirtirim. En ufak bir müzik çalsa mekanda benim hoşuma gitmez. O mekana bi'şeyler yiyip içmek ve arkadaşlarımla muhabbet etmek için gitmişimdir. Alnımızda "born to rock" da yazsa, mekanlarda müzik sevmiyorum abi ben.

Daha bugün çok güzel bir mekana girdim sabah, simit falan sıcak sıcak yiyoruz, sohbet ediyoruz. Tepemizde bangır bangır serdar ortaç. Yiyip kalkın demektir bu tip hareketler. Tepemde bangır bangır en sevdiğim grup çalsa yine kalkar giderdim mesela.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X